۵ نتیجه برای شناور تندرو
احمدرضا قاسمی، عبدا... بهروز وزیری، محمد محمدی فشارکی،
دوره ۹، شماره ۱۸ - ( ۱۲-۱۳۹۲ )
چکیده
در این تحقیق توزیع فشار هیدرودینامیکی به شکل متغیر با زمان برای یک شناور تندرو تحلیل شده و با توجه به آن تحلیل تنش و جابجایی شناور انجام شده است. توزیع فشار هیدرودینامیکی با توجه به سرعت افقی و عمودی شناور برای زاویه خیز کف متفاوت در دو مرحله همسطح شدن و غرق شدن قسمت گوه ای شکل شناور، مطالعه شده و در زمانهای متوالی از وضعیت متغیر شناور، به آن اعمال شده است. در مدلسازی اجزای محدود، بدنه شناور به چند قسمت با زاویه خیز کف متفاوت تقسیم شده و بارگذاری متناظر دینامیکی اعمال شده است. برای تحلیل اثر هر لایه، با استفاده از نرمافزار اجزای محدود آباکوس پوسته کامپوزیتی بهشکل لایهای مدل شده است. سپس با تغییر ضخامت هسته و بهینهسازی سیستم قاببندی شناور ضریب اطمینان شکست افزایش و وزن سازه کاهش یافته است. در پایان نتایج تحلیل تنش و کرنش به همراه بیشترین جابجایی در قسمتهای مختلف شناور بررسی شده و نتایج بهدست آمده مقایسه و ارزیابی شده است.
محمد نادریان، عبدالرضا کبیری عطاآبادی،
دوره ۱۶، شماره ۳۲ - ( ۹-۱۳۹۹ )
چکیده
با توجه به استفاده روزافزون کامپوزیتها در بدنهی شناورها و قرارگرفتن مداوم در معرض بارهای نوسانی، در این تحقیق به پیادهسازی الگوریتم تخمین عمر خستگی پوسته کامپوزیتی شناور تندرو پرداخته میشود. در این راستا ابتدا الگوریتم مدل خستگی انتخاب شده که بر مبنای کاهش خواص مکانیکی و متغیر آسیب به تحلیل سازه موردنظر میپردازد، معرفی میگردد. این مدل با استفاده از زیربرنامه UMAT در نرمافزار آباکوس، اجرایی شده و مورد صحتسنجی قرارگرفته است. سپس با محاسبه بار اسلمینگ از استاندارد DNVGL و مشخصات شناور، ضخامت پوسته تعیین شده و بر اساس مدل خستگی موردنظر عمر خستگی پوستهی بدنه شناور تندرو تحت فشار نوسانی دریا تحلیل میگردد. نتایج نشان میدهد مدل خستگی مورد استفاده قابلیت مناسبی از لحاظ اجرا در نرمافزار برای تخمین عمر دارد. همچنین در صورت طراحی پوسته بر مبنای فشار اسلمینگ و با توجه به ضریب اطمینان پیشنهادی عمر خستگی پوسته در بارگذاری فشار دریا بسیار زیاد است.
محمد جواد عامری، حسین احمدی دانش، امین نجفی، حمید کاظمی،
دوره ۱۸، شماره ۳۷ - ( ۱۲-۱۴۰۱ )
چکیده
با بررسی پژوهشهای انجام شده در زمینه شناورهای تندرو، تحقیقات محدودی در راستای بررسی رفتار و سایر پارامترهای هیدوردینامیکی شناورهای پلهدار انجام گرفته است. با توجه به این نکته که این نوع از شناورها نسبت به شناورهای تندروی مشابه میتوانند عملکرد هیدرودینامیکی مناسبتری داشته باشند، تحقیق و مطالعه در این راستا جزو نیازها و اولویت طراحان میباشد. براساس این هدف در این پژوهش به بررسی تاثیر المان هیدرودینامیکی پلهی عرضی بر درگ شناور تندروی تک بدنه پرداخته شده است. از آنجا که در این تحقیق به دنبال ارائه نتایج کلی بوده لذا تحقیقات تجربی انجام شده در این پژوهش بر روی مدل فریدزما در آزمایشگاه دریایی شهدای خلیج فارس، در سه زاویه جانبی مختلف در سرعتها و پارامترهای مختلف هندسی پله (شامل ارتفاعها و مکانهای مختلف پله)، انجام گرفته و در خروجی بخش تجربی تحقیق؛ مکان و ارتفاع بهینه پله در زوایای جانبی مختلف بررسی شده است. از دیگر دستاوردهای خروجی این تحقیق میتوان به روند ساخت مدل جدیدی از شناور که همزمان میتواند ترکیبی از چند مدل باشد اشاره کرد.
محمد امین رحمن ستایش، رضا خزائی، سجاد حاجی زاده،
دوره ۱۹، شماره ۳۹ - ( ۶-۱۴۰۲ )
چکیده
شناورهای پروازی در صنعت دریایی از اهمیت خاصی برخوردار هستند. موضوع اصلی و پراهمیت در طراحی این نوع شناورها، سرعت بالا و مقاومت کم بدنه است. یکی از مهمترین تغییراتی که در بدنهی شناورهای پروازی اعمال شد، ایجاد چاین بود. در این جا سعی بر آن است تا به طور خاص به بررسی تاثیر چاین بر عملکرد شناورهای پروازی پرداخته شود و بعد از تحلیل نتایج، چاین بهبود یافته از نظر عملکرد هیدرودینامیکی شناور پروازی مشخص گردد. روش ﻣﻮرد اﺳﺘﻔﺎده ﺑﺮای ﺗﺤﻠﯿﻞ ﺟﺮیﺎن ﭘﯿﺮاﻣﻮن ﺷﻨﺎور ﭘﺮوازی ﻣﻮرد ﻧﻈﺮ، ﺷﺒﯿﻪﺳﺎزی ﻋﺪدی اﺳﺖ. در این روش به محاسبه نیروی مقاومت بدنه، نیروی لیفت، زاویه پیچ و مقدار هیو شناورهای مورد نظر پرداخته شده است. پس از صحتسنجی نتایج شبیهسازیهای عددی صورت گرفته برای شناور پروازی C در مقایسه با نتایج آزمایشگاهی، شبیهسازیهای عددی فرمهای تغییر یافتهی این شناور پروازی در چهار اندازه چاین مختلف انجام شد و با رفتار هیدرودینامیکی شناور پروازی C مقایسه شد. با توجه به نتایج بدست آمده از شبیهسازیهای عددی صورت گرفته، کمترین مقاومت و بیشترین میزان تریم را شناور با نسبت پهنای چاین به عرض کل ۴۳/۵ درصد و بیشترین میزان هیو را شناور با نسبت پهنای چاین به عرض کل ۸۷/۵ درصد به ثبت رساندند. همچنین بیشترین مقاومت در شناور با نسبت پهنای چاین به عرض کل ۵۷/۴ درصد مشاهده شد. |
محمد حسین راستی، سجاد حاجی زاده،
دوره ۱۹، شماره ۴۰ - ( ۸-۱۴۰۲ )
چکیده
امروزه که ضرائب هیدرودینامیکی شناورهای تندرو به موضوعی مهم تبدیل شده است.روش های متفاوتی برای محاسبه این پارامترها وجود دارد. از جمله آنها می توان به محاسبه به روش تئوری نواری، آزمایش نوسان اجباری در حوضچه کشش و شبیه سازی عددی اشاره کرد. در پژوهش حاضر با استفاده از نرم افزار STAR-CCM+ و روش دینامیک سیالات محاسباتی، به شبیه سازی عددی نوسان اجباری شناور اقدام شده است. سپس ضرایب هیدرودینامیکی جرم افزوده، میرایی و ضریب بازگرداننده محاسبه شدهاند. در انتها نیز نتایج بدست آمده با مقادیر آزمایشگاهی مقایسه شده و میزان خطای روش حاضر بررسی شد. همانطور که مشاهده میگردد درصد خطای نتایج حل عددی در مقایسه با نتایج آزمایشگاهی کمتر از ده درصد بوده که میتوان از روش پیشنهاد شده برای بدست آوردن ضرائب هیدرودینامیکی شناور تندرو با دقت بالایی استفاده نمود.امروزه که ضرائب هیدرودینامیکی شناورهای تندرو به موضوعی مهم تبدیل شده است.روش های متفاوتی برای محاسبه این پارامترها وجود دارد. از جمله آنها می توان به محاسبه به روش تئوری نواری، آزمایش نوسان اجباری در حوضچه کشش و شبیه سازی عددی اشاره کرد. در پژوهش حاضر با استفاده از نرم افزار STAR-CCM+ و روش دینامیک سیالات محاسباتی، به شبیه سازی عددی نوسان اجباری شناور اقدام شده است. سپس ضرایب هیدرودینامیکی جرم افزوده، میرایی و ضریب بازگرداننده محاسبه شدهاند. در انتها نیز نتایج بدست آمده با مقادیر آزمایشگاهی مقایسه شده و میزان خطای روش حاضر بررسی شد. همانطور که مشاهده میگردد درصد خطای نتایج حل عددی در مقایسه با نتایج آزمایشگاهی کمتر از ده درصد بوده که میتوان از روش پیشنهاد شده برای بدست آوردن ضرائب هیدرودینامیکی شناور تندرو با دقت بالایی استفاده نمود.