پیام خود را بنویسید

جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای زلزله

مهدی گلبهار حقیقی، علی اکبر آقاکوچک،
دوره ۳، شماره ۵ - ( ۱۲-۱۳۸۵ )
چکیده

خطوط لوله نفت و گاز فراساحل، معمولا از نقطه شروع انتقال تا نقطه تحویل محصول از میان مناطق جغرافیایی وسیع فعال لرزه‌ای می‌گذرند. برای خطوط لوله غیر مدفون، هم انتشار موج زلزله و هم تغییر شکل دائمی زمین می‌تواند در خط لوله با توجه به هندسه خط لوله و سازه‌های متصل خرابی ایجاد کند. با توجه به طبیعت غیر خطی وسیع این مسئله، تحلیل المان محدود کامل‌ترین ابزار جهت طراحی خط لوله زیردریا تحت بارگذاری ناشی از زلزله می‌باشد. درتحقیق حاضر اثرات انواع پیامدهای زلزله شامل حرکات انواع گسل امتداد لغز، نرمال، معکوس، مورب معکوس و مورب نرمال و همچنین انتشار موج ناشی از زلزله بر خطوط لوله فراساحلی غیر مدفون قرارگرفته بر بستر دریا در دو حالت عدم بهره برداری و بهره برداری از خط لوله مورد بررسی قرار می‌گیرد و کارآیی خط لوله با توجه به معیار بهره برداری در شرایط بحرانی بررسی می‌شود. همچنین اثرات دو نوع خاک محل سایت و نیز اثرات گیرداری انتهای خط لوله در رفتار خط لوله مورد مطالعه قرار می‌گیرد.

 


سید محسن صدرالسادات، مصطفی زین الدینی،
دوره ۵، شماره ۱۰ - ( ۱۲-۱۳۸۸ )
چکیده

خطوط لوله فراساحل معمولاً به صورت غیر­مدفون اجرا می­شوند. دهانه­های آزاد آنها ممکن است از ابتدا به علت ناهمواری بستر وجود داشته باشند و یا بعداً در اثر آبشستگی در زیر لوله ایجاد گردند. این دهانه‌های آزاد نقاط ضعفی برای لوله محسوب خواهند شد که ممکن است تحت نوسانات ناشی از تشکیل گردابه قرار گیرند یا واکنش­های نامطلوبی به تحریک‌های شدید بستر نشان دهند.

در این مقاله میزان دقت روش متداول و ساده شده جرم افزوده در مقایسه با روش دقیق‌‌تری برای مدلسازی اندرکنش آب و لوله مورد ارزیابی قرار گرفته است. در روش اخیر سیال اطراف لوله به وسیله محیط آکوستیک و به روش اجزای محدود مدلسازی شده است. هر دو نوع تحریک دینامیکی نامنظم و هارمونیک زلزله بررسی شده‌اند. همچنین اثر اندرکنش خاک و لوله در مرزهای دهانه آزاد در تعدادی از تحریک‌ها در نظر قرار گرفته است. صحت سنجی مدل‌های عددی ازطریق مقابله مشخصه‌های دینامیکی آنها با برخی روابط تحلیلی-تجربی موجود انجام پذیرفته است.

تحلیلهای انجام شده حاکی از آن است که روش جرم اضافه عموماً نتایج محافظه­کارانه‌‌تری را نسبت به مدل آکوستیک ارائه کرده است. تحت تحریک‌های هارمونیک میزان انحراف مشاهده شده دو روش در پیش‌بینی حداکثر کرنش طولی لوله به حدود ۶۰ درصد بالغ شده است. در تحریک زلزله حداکثر انحراف مشاهده شده حدود ۱۵ درصد بوده است. تفاوت دو روش با کاهش طول دهانه، افزایش یافته و در تحریک قائم بیشتر از تحریک افقی بوده است.

 



صفحه ۱ از ۱     

Creative Commons License
International Journal of Maritime Technology is licensed under a

Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.