پیام خود را بنویسید

جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای افشین

زهره نورعلی‌پور، افشین محسنی‌آراسته، مسعود ترابی‌آزاد، یدالله بهمن‌پور،
دوره ۵، شماره ۹ - ( ۶-۱۳۸۸ )
چکیده

این مقاله در باره انتشار موج آکوستیکی در آب کم عمق( شکلی از انتشار صوت در تنگه هرمز) برای یک منبع نقطه ای هارمونیک با فرکانس پایین( زیر ۱۰۰۰ هرتز) و حل معادله هلمهولتز همگن با استفاده از معادله سهموی می‌باشد. برای حل معادله هلمهولتز زبان برنامه نویسی C++ و برای ترسیم شکلها و متحرک سازی آنها از برنامه MATLAB استفاده شده است. پارامترهای ورودی مشخصات آب، عبارتند ازشوری، دما، عمق (متناظر با سطح و بستر) و همچنین تعداد فریمها (تصاویر). کاربر می‌تواند تصاویر متحرک‌سازی شده‌ای را به همراه چگونگی تاثیرگذاری شوری و دما  بر انتشار صوت، نزدیک شدن پرتو تابش به خط عمود بر سطح در اثر کاهش دما، افزایش شوری در ستون آب و متعاقب آن، کاهش سرعت صوت متناظر با قانون اسنل و افزایش ضریب شکست را مشاهده نماید. فاصله منطقه همگرایی در سطح، بیشتر از ۲ کیلومتر است که هر چه به سمت بستر می‌رود کوچکتر می‌شود.


امین محمودی، حسن افشین، حبیب حکیم زاده، داود جلالی وحید،
دوره ۵، شماره ۱۰ - ( ۱۲-۱۳۸۸ )
چکیده

میزان آسیب پذیری یک سازه بتنی کنار ساحل وابستگی شدیدی به محل قرارگیری بتن نسبت به تراز آب دریا دارد. در این پژوهش،به منظور شبیه­سازی فیزیکی محیط دریا و فراهم کردن شرایط نگهداری نمونه ها در شرایطی مشابه شرایط دریا ، کانالی سرپوشیده در ابعاد آزمایشگاهی به همراه دستگاه موج ساز با قابلیت ایجاد امواج منظم با ارتفاع و پریود موج مختلف در آزمایشگاه هیدرولیک دانشگاه طراحی و ساخته شد. همچنین از آب دریاچه ارومیه و نگاه داشتن دمای ثابت محیط بسته کانال در محدوده ۳۵-۳۰ درجه سانتیگراد برای فراهم نمودن محیط دریایی خورنده شدید استفاده گردید. نمونه های بتن مسلح و غیر مسلح با  نسبت­های آب به سیمان عیار­های سیمان متفاوت و با استفاده از میکروسیلیس به عنوان ماده افزودنی ساخته شدند و در  موقعیت­های محیطی متفاوت مغروق، جزر و مدی، پاششی، اتمسفری، محیط آزاد آزمایشگاه و حوضچه عمل­آوری آب شیرین نگهداری شدند. آزمایش هایی نظیر مقاومت فشاری بتن ، میزان نفوذ یون کلرید ، مقاومت الکتریکی(با استفاده از مدار الکتریکی پل وتستون) ، پتانسیل خوردگی(با استفاده از دستگاهHalf Cell) و شدت خوردگی آرماتور(با استفاده از دستگاه پتانسیواستات) در سنین مختلف بر روی نمونه ها انجام گرفت. عملکرد نمونه های قرار گرفته شده در نواحی مختلف نشانگر این مطلب است که، میزان  شدت و سرعت خوردگی آرماتور در ناحیه پاششی بیشتر از نواحی دیگر می­باشد. در ناحیه مغروق اگرچه قدرمطلق پتانسیل خوردگی آرماتورها بسیار بالا است اما به علت عدم وجود اکسیژن کافی در این محیط شدت خوردگی آرماتورهای مدفون در بتن ناچیز بوده و از نظر احتمال خوردگی در حد پایین می­باشند.

 


محمد حسین جهانگیر، افشین بدرلو،
دوره ۱۹، شماره ۳۹ - ( ۶-۱۴۰۲ )
چکیده

مطالعه حاضر بر امکان سنجی استفاده از مبدل انرژی موج OWC جهت تامین توان الکتریکی یک واحد پالایشگاهی در نزدیکی سواحل خلیج فارس طی یک افق ۲۰ ساله متمرکز شده است. با توجه به پتانسیل سایرمنابع انرژی تجدیدپذیردرمنطقه مورد مطالعه، یک سیستم ترکیبی از توربین بادی،پنل فتوولتائیک، مبدل امواج،الکترولایزر، باتری و پیل سوختی پیشنهاد شده است. همچنین مقایسه بین استفاده از ریفورمر به جای الکترولایزر نیز مورد مطالعه قرار گرفته است. اثر مبدل انرژی امواج OWC بر سیستم هیبریدی به عنوان یک رویکرد جدید در تولید توان مورد نیاز، ارزیابی شده است. نتایج نشان می دهد که سیستم ترکیبی شامل مبدل OWC با هزینه NPC و COE  ۲۶,۵دلار و ۰,۲۰۵ دلار در مقایسه با سیستم ترکیبی بدون مبدل OWC جهت پاسخ گویی به تقاضای توان واحد پالایشگاهی، مقرون به صرفه تر است. به گونه ای که حدود ۳۰,۷ درصد از توان مورد نیاز توسط مبدل انرژی امواج تامین می شود. استفاده از مبدل انرژی امواج در ماه های با پتانسیل پایین انرژی موج کاهش می یابد و نقش سایر منابع انرژی تجدید پذیر پر رنگ تر می شود.

صفحه ۱ از ۱     

Creative Commons License
International Journal of Maritime Technology is licensed under a

Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.