پیام خود را بنویسید

جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای استان بوشهر

حامد خدادوست، فریدون وفایی، وحید هادی پور،
دوره ۱۲، شماره ۲۳ - ( ۶-۱۳۹۵ )
چکیده

با توجه به گسترش ایجاد آلودگی های نفتی به واسطه توسعه صنایع نفت و زیرساخت های مرتبط با آن در قرن اخیر، تعیین اولویت های تصمیم گیری در مناطق حساس ساحلی به ریزش های نفتی بسیار اهمیت دارد. در این مطالعه با بهره گیری از گزارشات انجام شده در زمینه شاخص های حساسیت محیط زیستی در مناطق ساحلی و به کار بردن روش دلفی در تعیین معیارها و زیرمعیارهای موثر، در راستای تنظیم مولفه های خطرپذیری خطوط ساحلی به آلودگی نفتی گام برداشته شد. در نهایت با استفاده از روش های تحلیل سلسله مراتبی و تحلیل شبکه ای به تعیین اولویت های شاخص ها در ارزیابی خطرپذیری خطوط ساحلی به ریزش های نفتی در استان بوشهر پرداخته شد. این مطالعه مقایسه اولویت ها را با بهره گیری از نرم افزار Expert choice برای فرآیند تحلیل سلسله مراتبی و نرم افزار Super Decisions برای فرآیند تحلیل شبکه ای در چارچوب روش های تصمیم گیری چندمعیاره انجام می دهد. بر  این اساس منابع بیولوژیک، منابع اجتماعی-اقتصادی، وضعیت آلودگی و مشخصات فیزیکی ساحل و زیرمعیار های مرتبط اولویت بندی شدند. در نهایت با جمع آوری اطلاعات مولفه ها و با توجه به ضرایب وزن محاسبه شده از دو مدل با تلفیق همپوشانی شاخص، نقشه خطرپذیری نهایی سواحل استان بوشهر تولید گردید.


مریم رزازان، مجتبی عظام، علی نصراللهی،
دوره ۱۸، شماره ۳۶ - ( ۹-۱۴۰۱ )
چکیده

از وضعیت مورفودینامیکی سواحل به منظور برآورد مقدماتی خطر ایجاد جریان شکافنده استفاده می­ شود که می­ توان از آن برای مدیریت سواحل استفاده نمود. جریان­ های شکافنده یک نوع رایج از چرخه­ های نزدیک ساحل هستند که می­ توانند تأثیر زیادی بر روی هر منطقه از ساحل گذاشته و سالانه منجر به غرق شدگی افراد زیادی در دریا شوند بنابراین پیش­ بینی این جریان ­ها به نجات جان انسان­ها کمک بسزایی می­ کند. در این پژوهش، برای ارزیابی خطر جریان شکافنده از مدل وضعیت ساحل (Ω-RTR)، در مجاورت آب­ های ساحلی بوشهر استفاده شده است. با بررسی مشخصه­ های امواج، پدیده­ های جزرومدی و رسوب در ۱۶ ایستگاه استان بوشهر، یک ارزیابی اولیه از پتانسیل شکل­ گیری جریان شکافنده انجام گرفت. نتایج نشان می ­دهد که سواحل استان بوشهر عمدتاً جز سواحل موج چیره قرار دارند و با پیش روی از شمال به جنوب نوار ساحلی، حالت ساحل از فراپراکنا به پراکنا تغییر کرده و در ایستگاه­ های مرکزی و جنوبی استان بوشهر دارای احتمال گسترش جریان شکافنده بیشتری می ­باشند.

محمدرضا غریب رضا، محمدرضا اله یار، حمید خلیلی، رسول قنبری‌ ممان،
دوره ۱۸، شماره ۳۶ - ( ۹-۱۴۰۱ )
چکیده

شناسائی و پهنه‌بندی مناطق و رخساره‌های جزر و مدی که نقش تعیین کننده‌ای در مدیریت یکپارچه مناطق ساحلی دارد، هدف این پژوهش بوده است. روش پژوهش بر اساس تفسیر کارشناسی گستره مکانی مهکشند نجومی (HAT)، بیشینه مهکشند و کهکشند بر تصاویر ماهواره‌ای Sentinel-۲A سال ۲۰۱۸ با قدرت تفکیک مکانی ۱۰ متر به ترتیب برای تعیین مرز مخاطره آبگرفتگی بلند مدت، مناطق فوق جزرومدی و زیر جزرومدی و به تعبیری عرصه مخاطره کوتاه مدت بوده است. در منطقه ساحلی استان بوشهر، عرصه‌ای به مساحت ۸۱ هزار هکتار در معرض آبگرفتگی بلند مدت، ۱۵ هزار هکتار در معرض آبگرفتگی ماهانه و ۵/۵۳ هزار هکتار در معرض آبگرفتی روزانه هستند. نتایج نشان داد که بالغ بر ۶۲ درصد سواحل استان بوشهر جزر و مد غالب است. پیاده سازی کاربری مطلوب اراضی در منطقه ساحلی استان بوشهر بدون توجه به این مخاطره میسر نبوده و در مقابل باید از این اراضی برای آبزی‌پروری، شورورزی و جنگل‌کاری حرا استفاده شود.


صفحه ۱ از ۱     

Creative Commons License
International Journal of Maritime Technology is licensed under a

Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.