پیام خود را بنویسید

جستجو در مقالات منتشر شده


۵ نتیجه برای عدالت

پدرام عدالت، محمدرضا خدمتی،
دوره ۶، شماره ۱۲ - ( پاییز و زمستان ۱۳۸۹ ۱۳۸۹ )
چکیده


بهرام مهرافروز، پدرام عدالت، مجتبی دیانتی،
دوره ۱۵، شماره ۲۹ - ( ۲-۱۳۹۸ )
چکیده

خطوط لوله در مسیر­های طولانی بدلیل دارا بودن مشخصاتی نظیر کارایی، ایمنی و هزینه­ی نسبی پایین بطوری گسترده در انتقال نفت و گاز مورد استفاده قرار می­گیرند. یکپارچگی خط لوله امری حیاتی و مهم برای قابل اطمینان بودن عملیات است. در این مطالعه، تاثیر کیفیت ساخت و عدم قطعیت­های متناظر با آن بر یکپارچگی خطوط لوله­ی دریایی مورد مطالعه قرار گرفته است. به این منظور، تحلیل قابلیت اطمینان سازه تحت تاثیر خرابی ترکیدگی به عنوان متداول­ترین مود خرابی در خطوط لوله با در نظر گرفتن خطاهای متداول در ساخت و نیز اعمال پدیده خوردگی انجام و برآورد سال خرابی خط لوله بررسی شده است. در این میان پارامتر خطا در ضخامت لوله به عنوان مهمترین پارامتر در افزایش احتمال شکست ارزیابی می­شود. پیامدهای شکست تحت عنوان هزینه­های تعمیرات و بازرسی پس از خرابی سازه نیز مورد مطالعه قرار گرفته که نتایج حاکی از افزایش قابل ملاحظه هزینه­های ریسک با کاهش اندک دقت ساخت در یک دوره مفروض از طول عمر بهره برداری خط لوله است. همچنین مشخص شد در تلورانس­های مجاز ساخت آیین­ نامه­ی DNV احتمال شکست بطور ذاتی وجود داشته و با مکانیزم­های مخرب همچون خوردگی، می­توانند تشدید شوند
اسماعیل حسنوند، پدرام عدالت،
دوره ۱۶، شماره ۳۲ - ( ۹-۱۳۹۹ )
چکیده

در این مقاله به آنالیز حساسیت ترمینال CALM، تحت پارامترهای عملیاتی مختلف همچون عمق آب، وزن زنجیر، سرعت جریان، دوره تناوب موج، طول هاوسر و همچنین جابجایی ترمینال در جهت‌های مختلف و میزان تاثیر حضور تانکر برای بررسی رفتار رایزر (با پیکره‌بندی لیزی اس) در حین عملیات تخلیه/بارگیری پرداخته شده است. ‌برای مدلسازی ابتدا مشخصه‌های پاسخ هیدرودینامیکی ترمینال و شناور تانکر با استفاده از نرم‌افزار۲۰۱۸  ANSYS AQWA محاسبه شده و سپس خروجی‌های به دست آمده به نرم افزار ORCAFLEX۱۰ برای مدل‌سازی و سناریوهای عملیاتی محتمل و مطالعه پاسخ اندرکنشی ترمینال، تانکر، خطوط مهاربندی و شرایط محیطی منتقل می‌شوند. نتایج نشان می‌دهد که پاسخ دینامیکی ترمینال نسبت به تغییرات سرعت جریان بیشترین حساسیت را از خود نشان می‌دهد. همچنین نتیجه می‌شود برای رایزر، هنگام جابجایی ترمینال در جهت نزدیک شدن به محل اتصال رایزر به بستر دریا (PLEM)، کشش ایجاد شده؛ و برای جابجایی ترمینال در جهت دور شدن از PLEM، لنگر خمشی؛ حالت‌های بحرانی‌ را شامل می‌شوند. لنگر خمشی در ابتدای رایزر و کشش موثر در انتهای رایزر بیشترین تاثیر را از مود عملیاتی اندرکنشی میان تانکر و ترمینال، می‌پذیرند.

اسماعیل حسنوند، پدرام عدالت،
دوره ۱۷، شماره ۳۳ - ( ۳-۱۴۰۰ )
چکیده

رایزرها از مهمترین اجزای ترمینال نفتی CALM هنگام عملیات تخلیه و بارگیری نفتکش‌ها محسوب می‌شوندکه در دو پیکره‌بندی متداول شامل فانوس‌چینی و لیزی‌اس مورد استفاه قرار می‌گیرند. مرسوم است که اندرکنش بین این پیکره‌بندی‌های رایزرها و سیستم مهاربندی در نظر گرفته نمی‌شود. بنابراین هدف از این مقاله مقایسه محدوده‌ی جابجایی افقی مجاز یا SAFOP هر کدام از این رایزرها در اندرکنش با سیستم مهاربندی و همچنین مقایسه پاسخ دینامیکی این رایزرها تحت شرایط عملیاتی با استفاده از نرم افزار ارکافلکس، با شرایط محیطی خلیج فارس در ۱۶ جهت مختصاتی، می‌باشد. نتایج نشان می‌دهند که پیکره‌بندی فانوس‌چینی عملکرد بهتری نسبت به لیزی‌اس از لحاظ SAFOP ایجاد می‌شود. همچنین نتایج نشان می‌دهند در بحرانی‌ترین حالت، حداکثر کشش ایجاد شده در PLEM، در رایزر با پیکره‌بندی لیزی‌اس به میزان ۷ درصد بیشتر از رایزر با پیکره‌بندی فانوس‌چینی می‌باشد. این در حالی است که حداکثر لنگر خمشی ایجاد شده در رایزر با پیکره‌بندی فانوس‌چینی به میزان ۷۳ درصد بیشتر از رایزر با پیکره‌بندی لیزی‌اس می‌باشد. 

ایرج عدالت فر، سیاوش شجاع پوریان، امیر خواجه زاده،
دوره ۱۹، شماره ۴۱ - ( ۱۰-۱۴۰۲ )
چکیده

حمل ونقل دریایی، از مهم ترین مباحث حقوق دریایی است و در این مبحث، اصلی ترین مقوله، موارد مسئولیت و معافیت متصدی حمل ونقل است. هدف اصلی این مقاله، ارائۀ راهکار کاهش مسئولیت متصدی حمل ‌و ‌نقل دریایی در مواجهه با امارۀ تقصیر می باشد. پژوهش حاضر به روش توصیفی تحلیلی انجام شده است. روش گردآوری اطلاعات، روش کتابخانه‌ای و برای گردآوری اطلاعات از قوانین، کتاب ها، پایان نامه ها، رساله ها، مقاله ها، بانک‌های اطلاعاتی (داخلی و خارجی) و سایر منابع کاغذی و دیجیتالی استفاده شده است. دراین مقاله چند پرسش کلیدی در مبحث خسارت وارده به کالا در حمل ‌و ‌نقل دریایی و مسئولیت متصدی حمل، بررسی شده است. نخست اینکه، درصورت تلف محموله در حمل و نقل دریایی، اصولاً مسئولیت جبران خسارت به عهدۀ کیست ؟ دوم اینکه آیا متصدی حمل و نقل دریایی، مسئول جبران خسارت می باشد؟ دراین صورت مسئولیت وی مبتنی بر امارۀ تقصیر[۱] یا فرض تقصیر است؟ سوم اینکه موارد معافیت متصدی حمل و نقل دریایی یعنی موارد استتثناء که متصدی حمل ونقل فاقد یا معاف از مسئولیت است کدامند؟ و راهکارهای کاهش مسئولیت متصدی حمل ‌و ‌نقل دریایی در مواجهه با امارۀ تقصیریا فرض تقصیر چیست؟ برای پاسخ به پرسش های مذکور، ضمن بیان تعاریف و مبانی مسئولیت ها و معافیت های متصدی حمل، به بررسی و تبیین مبانی مسئولیت متصدی حمل در کنوانسیون های بین المللی حاکم بر حمل و نقل دریایی کالا، حقوق مدنی، حقوق تجارت وحقوق دریایی ایران پرداخته شده و مسئولیت ها و جهات معافیت متصدی حمل و نقل دریایی بیان گردیده است. درنهایت این نتیجه گیری به عمل آمد که صرف نظر از مبنا و ماهیت مسئولیت متصدی حمل و نقل دریایی, وی می تواند با استناد به بعضی از جهات معافیت که در کنوانسیون ها و مقررات بین المللی و قوانین داخلی نیز مورد اشاره قرار گرفته اند از مسئولیت رهایی یابد. در این زمینه، راهکارهایی برای کاهش مسئولیت متصدی حمل ‌و ‌نقل دریایی در مواجهه با امارۀ تقصیر، ارائه شده است.
واژگان کلیدی: حمل ‌و ‌نقل، حمل و نقل دریایی، مسئولیت متصدی حمل ونقل دریایی ، موارد معافیت و تحدید مسئولیت متصدی حمل ونقل دریایی، امارۀ تقصیر
 
[۱] -Presumption of Fault


صفحه ۱ از ۱     

Creative Commons License
International Journal of Maritime Technology is licensed under a

Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.