پیام خود را بنویسید

جستجو در مقالات منتشر شده


۶ نتیجه برای ابراهیمی

ابوذر ابراهیمی، محمد سعید سیف، علی نوری بروجردی،
دوره ۱۵، شماره ۳۰ - ( ۱۱-۱۳۹۸ )
چکیده

نویز ایجاد شده توسط کشتی ها یکی از مهمترین صداهای درون دریاها است و نویز پروانه یکی از اجزای اصلی و مهم نویز تولیدی کشتی است. اندازه گیری نویز پروانه ها در آزمایشگاه علیرغم دقت بالا و قابلیت اطمینان خوب، هزینه زیادی دارد، دارای پیچیدگی هایی است و بسیار وقت گیر است. به همین دلیل محاسبه و تخمین نویز پروانه با استفاده از روشهای حل عددی در سال های اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته است. در تحقیق حاضر، نویز ایجاد شده توسط پروانه در شرایط غیرکاویتاسیونی با حل معادلات فاکس ویلیامز و هاوکینگز (FW-H) محاسبه می شود. یک نرم افزار برای محاسبه عددی نویز پروانه با استفاده از معادلات FW-H توسعه داده شده است و نتایج آن با استفاده از چند مطالعه موردی صحت سنجی شده است. در انتها نتایج این نرم افزار برای پروانه DTMB ۴۱۱۹ با نتایج آزمایشگاهی مقایسه شده است. این مطالعه نشان می دهد که نتایج حاصل از نرم افزار با نتایج تجربی مطابقت خوبی دارد.
مهدی ابراهیمی موینی، مهدی شفیعی فر،
دوره ۱۸، شماره ۳۵ - ( ۳-۱۴۰۱ )
چکیده

تحلیل مسیر کشتیرانی به منظور مدیریت ترافیک دریایی، به تجهیزاتی برای جمع‌آوری اطلاعات درباره رفتارهای کشتی بستگی دارد. بدین‌منظور، معتبرترین داده‌ها، داده‌های سیستم شناسایی خودکار (AIS) می‌باشند. پیچیدگی و حجم بالای داده‌های AIS، عملیات نظارت به‌صورت سنتی را بیشتر و تجزیه و تحلیل ترافیک دریایی را دشوارتر می‌کند. بنابراین یک رویکرد غیرنظارتی برای تبدیل موثر داده‌های خام AIS به الگوهای مسیر حمل و نقل دریایی منظم مطلوب است. مدل پیشنهادی برای تجزیه و تحلیل مسیرهای حمل و نقل دریایی شامل ۴ بخش پیش‌پردازش داده‌ها‌ی AIS، اندازه‌گیری شباهت ساختاری، خوشه‌بندی مسیر شناور و استخراج مسیر نماینده است. ارزیابی تجربی مدل پیشنهادی با داده‌های واقعی منطقه مورد مطالعه نشان می‌دهد که در مجموع از لحاظ بصری خوب عمل کرده و نتیجه مورد انتظار حاصل شده است.  نتایج حاصله به درک بیشتر الگوهای مسیر حمل و نقل دریایی کمک کرده و مقامات دریایی را در مدیریت پایدار ترافیک دریایی کمک می‌کند.
 

 

ابوذر ابراهیمی،
دوره ۱۸، شماره ۳۷ - ( ۱۲-۱۴۰۱ )
چکیده

امروزه حمل و نقل دریایی نقش بزرگی در تجارت جهانی دارد. ویژگیهای بارز حمل و نقل کانتینری کالا باعث شده است روز به روز بر تعداد کشتی های کانتینربر افزوده شود و پیشرفتهای چشمگیری در ساخت و بهره برداری از این کشتی ها حاصل گردد.
در این تحقیق، ابعاد اصلی یک کشتی کانتینربر با توجه به معیارهای مختلف بهینه سازی شده است. اهداف این بهینه سازی، کاهش مقاومت هیدرودینامیکی کشتی و کاهش وزن سازه کشتی می باشد. در ابتدا اطلاعات لازم برای بهینه سازی جمع آوری شده و قیود مسئله مشخص می گردد. سپس با استفاده از ماژول بهینه سازی الگوریتم ژنتیک نرم افزار متلب بهینه سازی انجام می گیرد. همچنین، یک کد نرم افزاری توسعه داده شده و مسئله بهینه سازی با استفاده از این کد حل می شود. نتایج نشان می دهد الگوریتم ژنتیک می تواند بعنوان ابزار مناسبی جهت بهینه سازی ابعاد کشتی ها مورد استفاده قرار بگیرد.

محمدرضا نگهداری، عطا ا... قره چائی، ابوذر ابراهیمی، محمدرضا بابایی،
دوره ۲۰، شماره ۴۲ - ( ۱-۱۴۰۳ )
چکیده

چندین هزار فروند شناور سنتی ایرانی از نوع لنج در خلیج‌فارس و دریای عمان تردد می‌کنندکه نقش مهمی در زندگی و معیشت بسیاری از مردم در این پهنه ساحلی هستند. ساخت شناورهای سنتی بیشتر بر اساس تجربه بوده و بر خلاف شناورهای تجاری مدرن، بر اساس محاسبات پیشرفته مهندسی، مدل‌سازی‌های پیچیده کامپیوتری و تست‌های آزمایشگاهی ساخته نشده‌اند؛ بنابراین بهینه‌سازی و کاهش سوخت مصرفی آنها حائز اهمیت بوده و اگر بتوان به‌گونه‌ای بازدهی این نوع شناورها را افزایش داد، این امر قدمی بزرگ در راستای افزایش کارایی شناورهای سنتی به شمار خواهد آمد.
در این تحقیق با درنظرگرفتن فرم بدنه شناور نمونه و ارائه چند فرم بدنه اصلاح شده، با مدل‌سازی عددی در نرم‌افزارSTAR CCM+ ، فرم بدنه بهینه با کم‌ترین مقاومت هیدرودینامیکی مشخص شد.
نتایج نشان می‌دهد مقاومت بدنه شناور با اصلاح فرم پاشنه حدود ۱۰ درصد کاهش یافته،که این مقدار با  اصلاح فرم سینه به حدود ۲۰ درصد می‌رسد. بدین‌ترتیب با اصلاح فرم پاشنه شاهد کاهش۱۳ درصدی مصرف سوخت می‌شویم،که این مقدار با  فرم سینه اصلاح فرم سینه به حدود ۳۰ درصد می‌رسد.

لیلا رنجبر نجف آباد، محمدرضا زارعی، ابوذر ابراهیمی،
دوره ۲۰، شماره ۴۴ - ( ۷-۱۴۰۳ )
چکیده

خطوط مهار، اجزا اصلی در پایداری سازه‌های شناور در دریا هستند. وزنه‌های معلق و بویه‌های مغروق دو دسته از ادوات هستند که برای افزایش تأثیر خطوط مهار طراحی شدهاند. در این مقاله تأثیر وزنه‌های معلق بر حرکات یک شناور نیمه مغروق با در نظر گرفتن شرایط محیطی خلیج فارس بررسی شدهاست. بدین منظور، نیروی بازگرداننده خطوط مهار در شرایط آب آرام، حرکات سازه شناور و کشش یکی از خطوط مهار آن در موج نامنظم با دوره بازگشت ۱۰۰ ساله بررسی شده است. نتایج نشان می دهد، افزودن وزنه‌های معلق از سویی سبب کاهش حرکات سازه شناور و از سوی دیگر باعث افزایش کشش خطوط مهار خواهد شد. این دو نتیجه متفاوت، نشان می‌دهد که اضافه‌کردن وزنه‌های معلق به خطوط مهار، نیاز به بررسی و تحقیقات بیشتری دارد.
ابوذر ابراهیمی، حسن سیروسی، محمدرضا نگهداری، محمدرضا زارعی،
دوره ۲۱، شماره ۴۵ - ( ۱-۱۴۰۴ )
چکیده

لنج ها شناورهای سنتی هستند که جهت صیادی یا حمل بار در مسیرهای کوتاه و متوسط استفاده می شود و طبق آمارها بیش از ۴ هزار فروند از این نوع شناور در بنادر ایران فعالیت می­کنند. این شناورها جهت رانش از موتور دیزل و پروانه های گام ثابت استفاده می­کنند. طراحی و انتخاب سیستم رانش این شناورها بصورت کاملاً تجربی انجام می شود و در اغلب موارد حتی مقاومت بدنه و نیز فرم بدنه آنها در انتخاب سیستم رانش و پروانه لحاظ نمی شود که باعث می­شود سیستم رانش بازدهی مطلوبی نداشته باشد. در این مقاله، در ابتدا مدلسازی عددی مقاومت یک شناور لنج به روش دینامیک سیالات محاسباتی انجام شد. سپس با انجام تست خودرانش به روش عددی، ضرایب هیدرودینامیکی بدنه و پروانه شناور محاسبه گردید. نتایج این تحقیق نشان می دهد ضریب کسر تراست برای شناور لنج ۰,۲۹۱ و ضریب ویک بدنه ۰.۱۸ است. تحقیقات بیشتر در مورد هیدرودینامیک این شناور می­تواند به انتخاب یک پروانه و سیستم رانش با بازدهی بهتر و مصرف سوخت کمتر کمک کند.


صفحه ۱ از ۱     

Creative Commons License
International Journal of Maritime Technology is licensed under a

Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.